-
Cursul de COFETAR-PATISER organizat de S.C. CLEMON S.R.L. este un curs de calificare, nivelul III ce face parte din grupa de bază a ocupaţiilor 7512.3.8.
Cofetar-Patiser este persoana care prepară în laborator sau unităţi industrializate produse de patiserie în vederea comercializării.
Acest curs vă introduce în lumea produselor de patiserie şi cofetărie (torturi, prăjituri, alte produse de cofetărie) şi are ca şi principal obiectiv dobândirea competenţelor necesare pentru pregătirea unor produse delicioase, a unor decoraţiuni precise şi delicate. Toate acestea au loc în urma aprofundării tehnicilor de prezentare, a ambalării estetice corespunzătoare a produselor pentru comercializare, a depozitării corespunzătoare, exploatând corespunzător echipamentele pentru copt şi răcit, efectuând aprovizionarea cu materii prime şi produse alimentare.
Acest program este conceput pentru a satisface nevoile cursanţilor care doresc să acumuleze cunoştinţe aprofundate în arta cofetăriei şi patiseriei, fiind ideal pentru toţi cei care doresc să se formeze sau recalifice în această meserie (amatori şi pasionaţi care doresc o reorientare în carieră, profesionişti care doresc să se pună la curent cu noile tendinţe).
Competenţele obţinute în urma absolvirii cursului sunt următoarele:
• efectuarea muncii în echipă
• aplicarea normelor igienico-sanitare
• ambalarea şi pregătirea pentru comercializarea produselor
• asigurarea calităţii produselor
• exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit
• exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie
• manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare
• prepararea produselor de patiserie-cofetărie
• realizarea decoraţiunilor pentru produsele de cofetărie-patiserie
Durata cursului: 5-6 luni
Programul este autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (fosta CNFPA), iar certificatul eliberat este recunoscut de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
Acte necesare înscrierii:
- Copie după Cartea de identitate
- Copie după Certificatul de naştere
- Copie după Certificatul de căsătorie (dacă este cazul)
- Copie după ultima diplomă de studii
Condiţii de acces: studii generale obligatorii
Domeniul cursului: Industria alimentară, a băuturilor şi a tutunului
Data începerii cursului: 04.11.2019, ora 16:00
Durata cursului: 720 ore
Locaţie: Baia Mare, jud. Maramureş
Detalii locaţie: str. Progresului, nr. 35A
Calificarea: COFETAR-PATISER
Persoană contact: Cristina Csorba
Telefon: 0262-225.381
Mobil: 0744-424.297
E-mail contact curs: cursuri@clemon.ro
Preţ: 1.100 RON
Reduceri de 10% pentru grupuri
Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziţie la numerele de telefon: 0262-225.381, 0362-417.808, 0744-424.297, la adresa de e-mail: cursuri@clemon.ro, sau la sediul societăţii Clemon, Baia Mare, strada Progresului, nr. 35 A, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 17:30.
- Copie după Cartea de identitate
Formulare Online
Detalii de contact
Adresă:
Baia Mare, Maramureş, România
Telefon:0362 417 808
FAX:0362 814527
Mobil:0744 424 297
E-mail: