-
Cursul de Bucătar este unul de calificare, autorizat, ce se desfăşoară după o programă autorizată de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei (prin ANC), astfel că, după absolvirea acestuia, absolvenţii vor obţine o diplomă acreditată, recunoscută la nivel naţional şi internaţional, cu care pot profesa atât în ţară cât şi în străinătate, ocupând funcţia de Bucătar, Cod COR 512001.
Cursul de Bucătar este recomandat celor care îşi doresc o carieră în bucătărie sau pasionaţilor peste măsură. Acest curs îmbină cu succes tradiţia şi inovaţia, pasiunea şi profesionalismul în bucătărie.
Formatorii din cadrul cursului de Bucătar pun accent pe depăşirea "barierelor" din bucătărie şi vă învaţă limba internaţională a gastronomiei. De la antreu la sufleu, de la orez la fonduri glace, de la paste la peşte, de la fripturi la garnituri, de la pate-uri la mousse-uri, de la supe şi ciorbe ademenitoare, la dressing-uri şi fructe de mare, arta culinară nu va mai avea secrete pentru absolvenţii cursului.
Arta culinară înseamnă gust şi culoare, miros şi savoare, tradiţie şi inovaţie, instinct şi amprentă personală. Absolvenţii vor deprinde secretele industriei, care este modul de organizare în bucătaria unui restaurant, care sunt etapele şi procesele tehnologice din spate, care sunt cele mai des întâlnite probleme în domeniu, dar şi cum iţi poţi eficientiza fluxul de lucru pentru un “service” rapid.
Competenţele dobândite în urma absolvirii cursului:
- Comunicarea la locul de muncă
- Desfăşurarea muncii în echipă
- Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
- Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
- Prevenirea poluării mediului
- Întocmirea documentelor specifice
- Pregătirea antreurilor calde şi reci
- Pregătirea fripturilor
- Pregătirea gustărilor calde şi reci
- Pregătirea mâncărurilor din carne
- Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
- Pregătirea preparatelor lichide
- Prepararea dulciurilor (deserturilor)
- Prepararea fondurilor glace
- Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
- Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
- Realizarea aluaturilor de bază
- Realizarea salatelor
- Realizarea sosurilor
Durata cursului: 5-6 luni
Orarul se stabileşte împreună cu lectorii şi cursanţii la demararea cursului. Întâlnirile au loc începând cu orele 16:00.
Acte necesare înscrierii:
- Copie C.I.
- Copie după ultimul act de studiu
- Copie certificat de naștere
- Copie certificat de căsătorie/ divorț (dacă este cazul).
- Adeverinţă medic (apt pentru curs)
Condiţii de acces: studii generale obligatorii
Perioadă înscriere: 04.10.2019-28.10.2019
Data începerii cursului: 29.10.2019
Durata cursului: 720 ore
Locaţie: Baia Mare, jud. Maramureş
Detalii locaţie: str. Progresului, nr. 35 A, Baia Mare
Calificarea: Bucatar
Persoană contact: Cristina Csorba
Telefon: 0262-225.381
Mobil: 0744-424.297
E-mail contact curs: cursuri@clemon.ro
Preţ: 1.100 RON
Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziţie la numerele de telefon: 0262-225.381, 0362-417.808, 0744-424.297, la adresa de e-mail: cursuri@clemon.ro, sau la sediul societăţii Clemon, Baia, strada Progresului, nr. 35 A, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 17:30.
Formulare Online
Detalii de contact
Adresă:
Baia Mare, Maramureş, România
Telefon:0362 417 808
FAX:0362 814527
Mobil:0744 424 297
E-mail: